++ Suntikan Semangat! ++

Saturday, January 30, 2016

TV shows to watch


Assalamualaikum.

Memandangkan skrg dah habis belajar, kerjanya duk rumah siapkan manuskrip baru baru dan baru, tengok TV shows sambil2 cari kerja merata (anyone knows any job vacancies please let me know hehe). So... here are some new TV shows yang you all boleh tonton di masa lapang. :D



1. STITCHERS (Freeform)

I started this last year, hujung tahun, tapi dah tahu pasal series ni dari awal tahun lagi. Tapi memandangkan new series always tends to get cancelled, aku pun tunggulah sampai ABC Family (now Freeform) confirm yang series ni akan sambung ke season2, barulah download dan mula tengok.


Stitchers mengisahkan satu team yg dipanggil The Stitchers Program - solving crimes by hacking into dead people's memories. Solving crimes mungkin dah biasa, tapi stitch inside dead people's brain tu yg menjadikan series ni lain dari yg lain.  Karakter si heroin, Kirsten Clark yg suffer temporal dysplasia pun memang sgt menarik to me. Belum campur Cameron Goodkin (played by the handsome Kyle Harris) is one of the attractions in this series. :D



Season 2 returns on March 22. Mark the calendar!




2. SCREAM (MTV)

Scream mengisahkan a serial killer that goes around for killing spree yg menyerupai mystery yang pernah berlaku di Lakewood beberapa tahun lepas. Be prepared to scream in every episode. *evil emoji*

My personal favourite character is Noah Foster. :)




Season 2 returns in 2016, tak pasti bulan berapa. >__<




3. THE 100 (The CW)

I've wanted to watch this for some times and baru dapat peluang menghabiskan 2 seasons in a short time hakks..

Mengisahkan kehidupan di The Ark on space after the Earth is destroyed 97 years from now. Tapi kehidupan di The Ark makin lama makin sukar sebab bekalan oksigen makin berkurang and they decide to send 100 teenagers to the ground, to discover if the earth is survivable.

You'd be surprised of how strong the lead female character (Clarke Griffin) is.

My favourite is Bellamy Blake! <3 p="">





Season 3 has just begun. My life has become wonderful again. :D


That's it for now. I've found more series to watch and I'll share again next time okay. ;)  (that if anyone cares).


New novel is coming soon. I promise a big difference this time. :D


~end


2 comments:

Lily Miracle said...

A'salam kak.nk tanya kat mana sy blh bc novel aishiteru smpai hbs sbb bila sy cr kat internet sy jumpa smpai bab 22 je kak.sy teringin sangat bc sambungan dia kak. So kat mana blh sy bc full novel ni. Mohon respond kak...

[AYUMI SYAFIQAH] said...

@ Lily Miracle: Wslm. Sorry, Aishiteru dah lama dah akak delete dari blog ni sebab tulis untuk suka2 aje dulu. Jadi kalau nak baca full skrg mmg takde dah kat mana2. Sorry ye.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...