++ Suntikan Semangat! ++

Sunday, October 28, 2012

- That Feeling... -

Assalamualaikum...

26 Oktober 2012, malam hari raya Aidiladha tu aku dan family sebelah mak pegi dinner kat Primula Hotel. Tak tahu macam mana nak describe perasaan masa tu. Bila kita dapat bawak family makan kat satu tempat yang boleh dikatakan mahal jugak dengan duit kita sendiri (yes, I used my own money) ... boleh tak ceritakan macam mana perasaan tu? Untuk orang yang banyak duit, dah bekerjaya dan ada gaji tetap semua tu mungkin tak bermakna kot sebab dah biasa sangat. Tapi bagi aku... seorang penuntut IPT tahun pertama, berumur 19 tahun dapat bawak family makan kat hotel 4 bintang, aku rasa macam Allah dah bagi banyak sangat untuk aku. Tak terucap rasanya ucapan syukur tu...

Satu benda aku belajar, janganlah banyak sangat meminta2 dan harapkan semua benda yang kita nak kita akan dapat sampaikan kita lupa apa yang Allah dah bagi selama ni kat kita. Aku tak kata aku ni baik, but I've learned something sejak tu. Dan sekarang aku rasa macam dah tak tahu nak mintak apa lagi, rasa malu pun ya jugak sebab dah mintak banyak sangat. Apa2 pun, syukur Alhamdulillah dan terima kasih sangat2 pada pihak yang terlibat *siapa lagi kalau bukan keluarga KN* Hiksss~

Teringat 'that feeling' masa family members yang seramai hampir 60 orang tu ucap "thank you" beramai2 sebelum balik. Rasa nak nangis terjun laut kat tepi hotel tu je tauuuu.










InsyaAllah kalau takde aral, nanti aku bawak family sebelah ayah pulak. Harap2 semuanya dipermudahkan. Aminnnnn. :)

psssttt... apa pun yang kita dapat, kita kena bersyukur. Baru berkat. :)

~end


4 comments:

Aziela said...

Tahniah... Pasti lebih banyak yang akan menyusul nanti..InsyaAllah.

norihan mohd yusof said...

salam aidil adha dek.syabas n tahniah kerna menghargai insan2 tersayang dek,berkongsi rezeki ALLAH.betapa bangga n bahgia nye ibubapa punyai anak2 cam u dek..dalam usia muda,itu lah berkat rezeki ALLAH dek.muge sukses n bertambah rezeki ALLAH wat u dek.Amin...

dila dyna said...

wahhhh...alhamulillah ayu dpt bwk family sume mkn dgn hasil effort ayu sendiri...sob..sob..terharu akak dgn adik yg sgt baik ati mcm ni ^___^

[AYUMI SYAFIQAH] said...

Alhamdulillah... moga rezeki bertambah2 lepas ni. hehe.. thank you akak2 sekalian :') *terharu*

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...