++ Suntikan Semangat! ++

Saturday, August 4, 2012

- Review KPH by Rinsya Chasiani -

Assalamualaikum...

Pertama sekali, nak ucap berbanyak2 terima kasih kepada 2 orang kanda saya yang dah banyak sangat berjasa, Kak Yusnida Tajudin dan Kak Rinsya Chasiani. Kami rapat, jadi tak heran kalau ada orang kata BFF. Rapat cane tu? Rapat dalam erti kata... errr... susah nak explain. Hanya kami ber3 saja yang tahu. keh3.

Pagi ni Kak Rinsya buat review KPH kat group Kami Cinta Novel dan juga Blog E-Novel. Siyes rasa nak berguling2 masuk bawah sofa. Erk. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dah baca novel Kau Pemilik Hati karya Ayumi Syafiqah .. (lama dh smpai ke tngn tapi tak terbaca-baca sbb xda mood nak membaca.)


Overall story, gaya bahasa matang, tak kebudak-budakan wlupun penulis tang budak lagi dari saya. About Zafril & Qarrisa Puteri... Kahwin paksa ni sbb Qarissa yang takmo ADam Zafril tapi Adam kipas susah nak mati Qarissa. Awal-awal tu gaduh je keje. Bukan Adam yg cari gaduh tapi Qarissa yang salu tak puas hati kat Adam. 

Adam Zafril ni nampak beria tapi bila tengok dia ada migrain, nampak mcm hensem pulak laki tu sbb endure dia punya sakit. 


Lepas dorang kawen, ada fitnah daripada ex-boy Qarissa sbb Qarissa ni dolu gila serius sosial suka masuk pub ada ciri-ciri bad girl even x la smpai minum arak or serah tubuh kat lelaki kan, 

masa tu Adam merajuk , kan ke dia syg kat Qarissa sngt-sangat. & Qarissa pun dah mula syg kat suami dia tu... Ada la konflik berat antara dorang , bermain perasaan jugak masa baca . 



Tapi part paling sentap bilamana Adam Zafril balik ke rumah n dlm keadaan migrain, Qarissa nak tolong tapi Adam Zafril berkali-kali cakap "Tak payah!" , lepas tu muntah lagi... n blabla... (masa ni air mata dh meleleh. huhuhu..)



Bila kebenaran terserlah depan mata, takat Adam Zafril pujuk si Qarissa bila Qarissa dh bawak diri tu lawak sakan. mcm takde cara lain. nasib baik je Qarissa penyabo.

n yg best cerita ni semua watak dpt ending yang tingtong... wlupun jahat2 Ikhwan tu, dia dpt jugak kawen ~ hihihi...



Petikan dlm novel :



Zafril : "Sampai bila?"

Qarissa : "Sampai saya betul-betul sedia untuk terima awak. Saya perlukan masa untuk berfikir,"
Zafril : "Ambiklah sebanyak mana masa yang awak nak. Saya akan tunggu..."



(serius gentleman pakwe. hihihi)



scene nak tido dlm bilik pun ada gak rebut2.



Qarissa : " Kan hari-hari Risa tidur dengan abang?"

Zafril : "Bukan tu!"
Qarissa : "Ok tapi dengan satu syarat.. ABang kena tidur dalam bilik Risa,"
Zafril : "Laa.. kan semalam dah tidur kat bilik Risa. Malam ni bilik abanglah pulak..."
Qarissa : "Bilik abang tak best, tak ada aircond."



(cool city woman?)



scene sentap .



Qarissa : "Abang nak ubat? Risa ambilkan ya?"

Zafril yang kujam : "Tak payah nak kisahkan pasal abang ni! Pergilah ...dot dot dot (x smpai hati nak tulis )
Qarissa : "Abang nak Risa urutkan?" 
Zafril :Tak payah aku kata! Pekak ke?!"



(masa ni Qarissa betul2 bimbang kat Zaf sbb nampak migrain teruk. tapi tu la ego seorang Zafril dah memuncak kan? tengah degil namati... hiii geram...)



Scene main tarik tali :



Qarissa : "Apa awak nak buat ni?"

Zafril : "Kenapa? Takut? Nak takut apa, abangkan suami Risa?"



-cerita biasa-biasa dari penulis biasa yang mampu membuat air mata jatuh di akhir cerita... :)



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Eheh. Smile and say Alhamdulillah. :')

Terima kasih banyak2 kak buat review ni. Terharu sangat sampai tak tahu nak kata apa lagi dah. Sob3.


Ni gambar aku dengan anak2 Kak Yus. Aku yang tudung peach baju putih, sebelah tu pulak my lovely cousin Atin! :')

~end


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...