++ Suntikan Semangat! ++

Monday, May 7, 2012

- Contest Suka Suki KPH -

Assalamualaikum...

Hai kawan2! Hari ni kan... tetiba je terlintas something kat otak. Okey, tipu. Ekceli dah lama dah teringin nak wat contest tapi cam tak confident je. Tapi hari ni tetiba confident datang. Okey, tipu lagi. Ekceli tak confident pun. Yelaa... takut takde yang nak join. hihihi...

So, contestnya berkaitan dengan KPH laa. Aku nak cari satu tagline untuk KPH. Tagline tu yang ayat bunga2 kat depan cover novel tu. Nak tengok contoh, korang boleh ambik je memana novel, tengok kat cover ada tak ayat2 yang bebunga jiwang 49 karat tu. Haa... yang tu lah tagline, atau orang panggil copywriting eh?. Tapi jangan salah faham. Tagline aku nak cari ni bukan untuk diletakkan kat cover novel. Cuma sekadar suka suki. Okey, syarat2 penyertaan :

1. Terbuka kpd warganegara Malaysia (ecehh... lebih2 pulak ni). hehe.. sesapa je boleh join kalau nak. Takde had umur eh.

2. Buat ayat2 yang tak terlalu panjang (boleh tengok contoh kat memana novel). Penggunaan bahasa Melayu yang sesuai dan sedap untuk didengar. :)

3. Dilarang menCOPY kat memana novel, lirik lagu, sajak2, atau mana2 saja. Lirik lagu bahasa asing yang ditukar dalam bahasa Melayu pun tak boleh. Hasil tagline tu mestilah asli, hasil karya korang sendiri. Kalau korang tipu jugak... yelaa kan, aku bukan tahu sume lagu pun. Senang2 aje kalau nak copy. Hah yang tu, pandai2 lah tanggung dosa sebab menipu. Ai tak tahu.. hihihi

4. Buat ayat tu sekali dengan gambar cover. Tak payah sarat2, simple aje. Sebab aku akan nilai dari ayat2 tu, bukan dari cover. Cover hanya untuk penyedap mata yang memandang. Ayat2 tagline tu buat besar, tajuk Kau Pemilik Hati pulak buat kecik je. Kira terbaliklah dengan cover novel yang sepatutnya. Then, jangan lupa letak sekali link blog ni. Pastu letak nama korang atau nick name korang, tanda cover tu korang punyer. Nama penulis tak yah. Okey tak? hehe...

5. Ni yang paling penting. Ayat2 tagline tu wajiblah bersesuaian dengan jalan cite KPH. Bagi yang dah baca sampai bab 30 tu untung lah sikit kut sebab dapat tahu panjang sikit kisahnya. Tapi sekarang ni bab 21-30 dah dinyahkan dari blog ni. So... bagi yang nak join contest ni tapi tak penah baca KPH, boleh start baca sekarang ye. hehehe :)

6. Tarikh tutup 20 Mei. So korang kalau nak join, boleh post cover yang dah siap kat grup fb aku ye. :)

Okey, tu je syarat2 nye. Bagi yang nak join, senang aje. Boleh buat request masuk kat grup aku di fesbuk. Klik [SINI] ye. Pastu nanti bagitau nak join contest. Apa2 hal nanti aku bagitau kat sana eh?

Hadiah? Okey, aku akan pilih 1 aje tagline yang terbaik. Sape yang terpilih tu, aku akan bagi KPH untuk korang. Free, tak yah bayar. Dah nama pun hadiah ye tak?

Ada soalan, pm ek. hehe...

Okey tak ni? Okey kan? :) .. Nak join sila, tak nak join pun tak pe. Suka2 aje ni. hehehe...

psssttt... ai rindu gila kat Zafril >____<

~end


4 comments:

Aziela said...

Alahaiii...semuaaanya akak x reti. Akak jadi pom-pom girl jer lah yer...

[AYUMI SYAFIQAH] said...

hehehe... pun boleh kak :)

Izzatie said...

nk join jgk..tp xde masa nk baca KPH dr awal.. rugi xfollow dr chapter 1..huhuh T__T
sy wish gud luck je la utk yg join...
chaiyok chaiyok!!

[AYUMI SYAFIQAH] said...

ermm.. x pe la dik. hehe.. thanks ye :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...