++ Suntikan Semangat! ++

Thursday, March 1, 2012

- Excuse me, will u? -

Assalamualaikum...

N3 pertama di bulan Mac. This month will be my last month being here, UiTM Kuantan. Frankly, aku tak sabar nak habis asasi but at the same time, hati sayu sangat2 nak tinggal sume yang ada kat sini. Kawan2, lecturers, kelas2, assignment, arked, and not to forget, anjing2 yang sering menyalak kat sekitar kawasan ni. haha~

So, nak dimaklumkan mungkin blog ni akan sunyi wat beberapa ketika. Minggu depan aku start study week, then final exam. Aku final seminggu, jadual pack giler. Adoiii... huhu. Tapi insyaAllah, ahad ni aku akan cuba jugak tampal cerpen baru kat sini. Cerpen apa? Kena tunggu ajelah ye sebab sekarang ni ada 3 pilihan cerpen untuk disiarkan kat sini Ahad nanti [harap maklum ye, aku upload cerpen setiap hari Ahad. heheee]. Tiga2 cerpen ni bagi aku sangat special. Nak tahu tak nape? Sebab...

Ingat lagi tak Aira Amisya dan Edy Fakhry? hehee.. InsyaAllah aku akan tulis sambungan e-novel Aishiteru tuh. Tapi pendek ajelah, dah namanya pun cerpen kan? Cerita Pendek. huhu... OK, ini yang pertama. Yang ke2 pulak...

Ingat lagi Amar Fariel dan Isyadora? Couple coklat ngan lolipop tuh. heheee... insyaAllah jugak, aku akan tulis sambungannya nanti dalam bentuk cerpen. Sebab apa aku nak sambung? Sebab aku ada dapat komen dari beberapa orang [takde laa ramai pun sebenarnya] yang mengatakan diorang tak puas hati dengan ending tu. Kalo boleh watlah sampai kawen terus, lagik best. Ooo... nak kawen ye? Nanti aku bagi diorang kawen yep. ngeh3 >.<
Dan yang ke3...

 Yang ni special. Cerpen duet pertama aku dengan seorang penulis. Tahu sape? Dialah... RinsyaRyc. Sape2 ahli grup KCN and BEN kat fb tu confirm kenal akak comel ni kan? [dengan aku dia pangkat kakak ok? :P]. So, antara 3 cerpen ni ada satu yang akan terpilih [bunyi macam nak dapat award je tuh] untuk diuploadkan kat sini nanti. And maybe, cerpen tu yang akan hiasi blog ni untuk jangka waktu yang panjang. Maksud aku, lepas habis final nanti baru blog ni akan bernafas semula. So kepada yang menanti mana2 e-novel yang masih belum bersambung tu, harap dimaafkan ye. Ini semester terakhir aku. So, I have to put more effort on it. Doakan aku moga semuanya berjalan lancar tau? Thanks, sayang korang! hehehe~

Sebelum undur diri, nah ambik gambar ni.

Tenang giler kot kalo dapat duduk kat pantai. Ahh... i love beach! K, masa untuk pergi dulu. Doakan untuk MUET aku jugak ye? Thanksss... :)

p/s -->  Manuskrip Dia Milikku dah selamat dihantar kepada publisher. Doakan jugak ye? Once again, tq bebanyak. Any update, aku bagitau balik. Byeeee. :)

~end

4 comments:

Izzatie said...

good luck in your final exam kak...

[AYUMI AFIQAH] said...

hehehee... mekasih ye.. :)

RinsyaRyc said...

eyeerrkk! Akak comel ? uhuk... hahaha! thanks Ayu <3 <3 <3

Akak x lupa sbb ayu dah banyak tolong akak terutamanya sokongan mental selama ini ~ akak x de sesapa nak kongsikan perasaan akak sbb akak nih low confidnt.. nasib baik ayu memahami ^___^

[AYUMI AFIQAH] said...

ayu tolong? ye ke?? bila tu kak.. x sedar.. hehee.. x pe, kita sama aje. insyaAllah boleh brjaya dlm bidang penulisan ni.. aminnn.. hehe :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...