++ Suntikan Semangat! ++

Tuesday, March 20, 2012

- The End Of Our Story -

Assalamualaikum... Hai kawan2...

Jam menunjukkan pukul 11.58 malam. Aku baru aje sampai umah dekat2 pukul 11 tadi. Meninggalkan UiTM Kuantan dengan 1001 kenangan dengan kawan2 dan lecturers... Rasa macam baru semalam lalui MDS dekat UiTM Jengka sebelum dipindahkan ke UiTM Kuantan untuk pelajar2 asasi. Mula2 sampai sana aku betul2 zero, takde kenal sape2 pun kecuali sepupu aku yang datang sama2 dengan aku dengan 1 matlamat yang sama. Sampai sana, barulah mula kenal dengan diorang semua yang 1 course dengan aku. Dari seorang, jadi 2, 3, 4 dan seterusnya...

Ni laa muka2 diorang semua masa MDS. Nampak innocent aje kan?


Sampai kat Kuantan, aku ditempatkan di LKPIM bersama beberapa orang lagi TESLians. Walaupun mula2 rasa keberatan kena duduk luar kampus, tapi lelama kitorang makin jatuh hati dengan tempat tu. Untuk belajar, kitorang dipecahkan kepada 4 grup. TESL A, B, C and D. Untuk sem 1, aku masuk TESL C... Ni antara kenangan2 indah dengan TESL C... :)



sama2 celebrate befday Madam Jue... :)

Antara aktiviti, ada pertandingan volley ball, futsal, beach run, dan paling best One Night To Remember. Nape aku cakap best? Sebabnya aku tak beli pun tiket untuk pegi tengok persembahan malam tu. Tapi aku dengan member2 lain intai je dari atas dewan, susun kerusi berderet2 dan duduk kat situ, tengok dari atas ikut tingkap je (dorm aku bertentangan aje dengan dewan kat LKPIM tu. hehehe). Senang kan? Orang kata, seat VIP gitu... hehehe...

Macam2 yang dilalui bersama sampailah tamat sem 1. 2 malam terakhir kat dorm tu kitorang buat jamuan ringan, makan2 mi goreng dengan ayam goreng sambil borak2 + cerita ceriti (takde gambar sebab masa tu sume free hair.. hahaha).

Masuk sem ke2, kitorang berpisah. Ada yang ke TESL A, B, C dan jugak D. Sem ke2, aku ditempatkan dalam TESL B. Mula2 rasa janggal giler, yelah hampir separuh dari diorang aku tak berapa kenal (sekadar penah tengok muka je sebelum ni). Tapi lelama kitorang makin rapat... Aku sayang TESL B... <3





Kisah kitorang bertambah colourful bila ada kelas Drama dengan Madam Shima yang sangat disayangi.... :)


Tak lupa trip to KL yang disertai hampir separuh TESLians. Kitorang ke sana untuk tengok teater di Actor Studio Lot 10 (sorry if salah eja). Another sweet memory... :)


Anual dinner to hotel Zenith (tapi sayang aku tak join), Campus Day Out, and the most meaningful is, masa kita sama2 join Choral Speaking. Bertemakan warna hitam putih, we managed to do well on that day. Seriously aku akan rindu kenangan tu... Power power TESL B! :)


Almost all TESLians gathered here on that day... :)
Event terakhir (19 Mac 2012), dinner dengan Madam Syima (lecturer Literature kitorang). Kenangan tu pasti akan dirindui... :)


Nabilah, Madam Syima and me... :)

Memang aku hampir nangis masa ketua kelas buat ucapan malam tu... Touching... T__T

And the most important is, thanks to kawan2 yang rapat dengan aku sepanjang setahun aku kat sana. Sape lagi kalo bukan Ema, Nabilah, Hani dan Atin (my cousin merangkap editor tak rasmi aku..hihihi).

Aku sayang korang ber4. Lepas ni takde dah nak pegi Arked sama2 beli makanan, takde dah nak kuar pegi mall hujung minggu, takde dah tengok movie kat panggung sesama, takde dah nak duduk makan sesama, takde dah nak mengumpat orang sana sini sampai tak hengat dunia, takde dah nak gurau2 + gaduh2 manja, takde dah nak buat semua benda sesama... Semua kenangan dengan korang memang aku takkan lupa sampai bebila. Ada jodoh nanti kita jumpa lagik ye?

to Ema ~ Roommate yang tercinta. Mekasih sebab selama ni rajin sangat sapu habuk kat dalam bilik tu, salu susah payah nak betulkan balik sink yang tersumbat tu, rajin jugak nak mop lantai tiap kali lantai tu kotor, mekasih jadi peneman masa susah dan senang. Sayang Ema sangat2... sorry tadi tak dapat nak peluk masa pisah. Kita peluk dalam mimpi ajelah ye? hehe... Dan untuk gelaran 'laki-bini' kita tu, mekasih jugak. Sebab tu laa... orang salu senyum dan gelak bila dengan Ema... Sorry tau kalo orang ada wat salah or silap sepanjang kita duk sebilik ni... :)

to Nabilah ~ Sem 1 kita tak sekelas, tapi kita dah kenal masa kat dorm 4 LKPIM. Sebab tu bila kita sekelas untuk sem 2, kita jadi makin rapat. Walaupun kekadang tu ada salah faham, tapi kita tak gaduh kan? Tetap baik jugak sama-sama. Dalam kelas salu duduk sama2 kat barisan depan walaupun orang salu datang lambat. Mekasih sebab salu cop tempat untuk orang selama ni.. heheeee~ Mekasih untuk setiap kenangan dalam kelas, pegi beli makanan sesama petang2, wat assignment sesama, paling penting masa Story Telling. Walaupun cite yang orang tulis tu cam ntah pape, awk tetap terima dan kita buat setakat yang kita mampu. Thanks for everything. :)

to Hani ~ Untuk semua sweet moments yang kita gelak tak hengat tu, mekasih banyak2 ye. Hani dah menceriakan hari2 orang kat kampus tu. Tiap kali tension, mesti orang pegi bilik Hani. Jumpa Hani aje, macam2 benda boleh share dan cite sampai kadang tu gelak sampai berenti. Mesti rindu sangat lepas ni. Harap2 kita still boleh jumpa sebab masih kat Terengganu kan? hehehee~

to Atin ~ Kita sepupu, so mesti boleh jumpa lagi lepas ni tiap kali ada family event. Tapi tetap nak ucap thanks untuk semua pertolongan yang Atin dah bagi sepanjang kita kat sana. Kalo takde Atin, tak tau camne nak survive, terutamanya masa mula2 jejakkan kaki kat kampus tu. Mekasih tau! :)

to all classmates ~ Sayang korang. Mekasih untuk semuanya... :)

to all lecturers ~ Madam Shima, Madam Jue, Madam Syima, Madam Nurma, Madam Laily, Madam Rahmah, Sir Nawawy, Ustaz Fadhir, mekasih untuk semua ilmu yang dicurahkan. Takkan lupa sampai bila2. Jasa kalian akan dikenang sampai mati! ^__^

Aku keluar dari kampus petang tadi dengan mata berair. Siyes, sedih teramat sangat. Dalam kereta pulak mak aku tanya, sedih ke nak tinggal kampus + kawan2? Mujur air mata tak menitis time tu jugak. Buat semua, ni lagu untuk korang...

Di sini jua memori tercipta
Walau seketika terjalin kasih kita
Mungkin di sini kita kan terpisah
Kenangan bersama tiada kulupa
Yang terpahit jua termanis
Semuanya bagiku terindah
Kuingati buat selama-lamanya...

Friends...
Our story... does it really have its end?

~I wish it could be continued

USZ ~Wednesday, 1.30 am~

4 comments:

Farizul Ikhmal said...

Nape balik awal sgt?
Sedihnye bace, dr MDS sampai la s'mlm...

Set2 duk Kuantan teng0k je k0rg blah ke negeri msg2... :'(

[AYUMI AFIQAH] said...

dah smpai masa balik, kena balik laa jgk.. hehe... sedih :(
ada jdoh jmpe lg kt memana... :)

Aziela said...

Alahaii...x sempat nak dating dengan Ayu... Hubby akak kerja di Tg Api, tapi akak x sempat lagi ke sana lately. That's fine, life goes on kan...

[AYUMI AFIQAH] said...

laa ye ke... a'ah kn x sempat.. ntah bila lagi nak pi kuantan... huhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...