++ Suntikan Semangat! ++

Wednesday, February 22, 2012

- Informative Speech ! -

Assalamualaikum...

Helo everybody! [Ayat ustaz aku tiap kali mula2 masuk kelas. Sempoi kan ustaz aku? :p ]. Aku baru je settle dengan informative speech. Amende tu informative speech tu? Informative speech tu opkos laa speech yang berinfo kan? Setiap orang kena pilih satu topik and then cakap pasal topik tu kat depan kelas. Kira cam presentation laa lebih kurang. Mula2 aku pilih tajuk Rheumatoid Arthritis [Bangga kejap dapat sebut nama disease ni dalam kelas. keh3]. Pastu satu hari tu, aku duduk mengadap lappy cari info pasal pramugari atau dalam omputehnye stewardess. Nape aku cari info pasal pramuragi? Sebab... aku nak tulis novel baru yang mana heroinya bekerja sebagai pramugari ! [Nak tahu tak camne citenye? Tunggu jelah.. heheeeee]. Pastu, tetiba je aku terfikir "Alang2 aku dah cari info pasal stewardess ni, apa kata kalo aku wat je speech pasal ni?". Dan tadaaa ! The decision is, aku nak wat informative speech about STEWARDESS! So, aku pun gi laa jumpa Madam N personally untuk ubah tajuk. hihi~

Payah gak, siap kena wat slide segala bagai tuh. Tapi Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Aku lega sesangat dah lepas informative speech tu. To kawan2 [especially those from TESL B] gud luck yep. hehehe~

Ni aku bagi gambar akak2 stewardess yang cun melecun ni.




Okey, sampai sini aku conteng blog hari ni. Jumpa lagi di lain entry.

p/s --> Ada sape2 berminat nak jadi pramugari, PM me okey? kikiki~

~end

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...