++ Suntikan Semangat! ++

Thursday, January 5, 2012

- SEDIH dan TAK BERDAYA -

Assalamualaikum...

Celah masuk sini jap. Aku nak share lagu ngan korang. Layaaaan jom :)

Ku Tak Berdaya - Indah Dewi Pertiwi

Masa yang terindah
Kini semua telah berakhir
Karena kau berubah
Tak seperti dulu lagi

Sampai kapan kamu sering menyalahi hatiku
Tak pernah kau tahu begitu sakitnya aku
Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu
Dilema untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu

Biarkanku bersalah di depan matamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta

Kau anggap diriku
Melihatku dengan sebelah matamu
Dilema untuk diriku
Mencintaimu mengerti kamu

Biarkanku bersalah di depan matamu
Selalu kau membenarkan apa katamu
Cintamu membuatku sedih dan tak berdaya
Namunku terlanjur cinta

*=*=*=*=*=*=*=*=*=*

Aku baru tau, lagu ni jadi lagu tema sinetron Anugerah kat TV9 tu. Tapi disebabkan aku tak tengok cite tu, so aku tak tau sebelum ni. Sepupu aku yang introducekan lagu ni pada aku. Dia cakap, lagu ni sesuai sangat ngan DMK. Aku pun layan ajelah... memang best pun. Sebab tu aku sudi share kat blog aku ni. hehe.
Apa tu DMK? Jangan tanya. Nanti kalo ada masa, aku wat entry khas pasal DMK, KIK [or maybe KPH], AMC, IAM, dan terbaru CI. Sekarang ni aku nak chow dulu sebab malam ni aku ada test Grammar, pagi esok pulak test Basic Principle of Education, lepas tu kena pikir plot cite untuk Radio Drama. Wish me luck! Daaa :)

~end

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...