++ Suntikan Semangat! ++

Friday, January 27, 2012

- Great Teacher Onizuka (GTO) -

Assalamualaikum...

Pernah dengar tak tajuk cite ni? Great Teacher Onizuka (GTO), drama Jepun yang asal2 dari manga tu. Cite ni dah lama. Kalo tak silap aku, tahun 1999. Aku dah tengok dah dulu masa sekolah rendah, tapi aku ingat2 lupa je camne. So aku tengoklah sekali lagi. Best woooo... sekali tengok terus ketagih. Nak habiskan terus je. Tu sebablah aku tersangkut kat depan laptop seharian hari ni. Jadi takde entry baru untuk e-novel. hoho...


Walaupun cuma drama Jepun, tapi bagi banyak sangat pengajaran kat aku. Terasa tau tengok betapa ikhlasnya si Onizuka ni nak jadi cikgu, tapi kena lalui macam2 rintangan. Apa saja yang jadi, dia tetap utamakan pelajar2, tak kisahlah even kena pecat sekali pun. Sedangkan orang yang terpaksa jadi cikgu, senang2 je dapat peluang tu. Sentap aku tau? Lately ni perkataan 'cikgu' tu agak sensitif untuk aku yep... huhu

Apa yang aku suka pasal cite? 1st of courselah dia punya story line. Menarik sesangat, teringat zaman2 sekolah dulu tau. huhu. 2nd sebab pelakon. Si Takashi Sorimachi ni punya lakonan superb beb! Memang best ar kalo dapat cikgu camni kat sekolah. Confirm aku tak rasa malas nak pi sekolah. hoho. 3rd, dalam ni dia berlakon ngan Nanako Matsushima. Orang kata, cinta lokasi eh? Sekarang diorang dah kawen. Dah lama dah ekceli, tahun 2001 lagi, masa tu aku baru darjah 2. Sekarang dah beranak pinak dah. Yang aku suka, diorang ni padan giler! hehe..




Padan kan? Kan? Kan? Kannnnnnnnn? hehe...


4th is, sebab ada Oguri Shun! Kenal tak sape? Alaa... hero Hana Kimi tu, Sano Izumi. Ncem kan dia? Dia jugak yang jadi Detective Conan versi live action. Dalam GTO ni kan, mak aii punyer laa comel. Ni gambar dia...

Comel kan? ngeeee~
5th, dulu kan masa aku tengok masa aku sekolah rendah, aku ada minat kat dia ni. Tapi lelame aku dah lupa dah sape, aku dah tak ingat camne muka dia. Yang aku ingat, aku cuma pernah minat dia. Bila aku tengok sekali dia, of course aku cari dia. Ni dia orangnya...


Nah ko, comel tak? Giler tak comel. Bagi akulah kannn.. ahaksss. Tapi ni dulu. Aku google gambar baru dia, dah tak comel dah. Maybe dah kawen kot. Cancel ah nak minat. haha...

So kesimpulannya, aku memang minat drama Jepun. Tapi takde masa sangat nak tengok sume drama. Cuma yang terpilih aje. Lepas ni nak layan Gokusen 3. Nak tengok Miura Haruma!!

Yang ni tetap comel tak kira apa dia buat. Cuma scene kiss ngan pelakon pompuan je wat dia jadi tak comel. Sakit mata aku tengok tau. huhuh~ K bye.

p/s --> Rindu Twitter. Wifi kat sini takleh bukak Twitter. :(

~end

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...