++ Suntikan Semangat! ++

Monday, November 28, 2011

:: CINTA sampai MATI ::

Assalamualaikum...

Hari ni aku nak tukar lagu. Lagu yang terpilih kali ni masih lagi lagu Indon, which is...

Cinta Jangan Dinanti - ST 12

Biar kuungkap cinta
Cinta begitu besar
Biarkan itu menjadi
Rasa indah yang ku miliki

Cinta tak sepantasnya
Tertutup tertepis saja
Biarku ungkap semua
Perasaanku terhadap mu

Ku pasti bisa bahagiakan dirimu
Secepatnya sebekunya takkan perasaanku
Selama ini

Biarkan kini ku tunggu pasti
Jawabanmu membalas cintaku
Cintamu jangan dinanti-nanti
Cintaku pasti kan sampai mati

Janganlah ada ragu dihati
Ku tak akan membuatmu terluka
Cintamu jangan dinanti-nanti
Cintaku tulus kan sampai mati

Biarkan kini ku tunggu pasti
Jawabanmu membalas cintaku
Cintamu jangan dinanti-nanti
Cintaku pasti kan sampai mati

Janganlah ada ragu dihati
Ku tak akan membuatmu terluka
Cintamu jangan dinanti-nanti
Cintaku tulus kan sampai mati
 
Biarkan kini ku tunggu pasti
Jawabanmu membalas cintaku
Cintamu jangan dinanti-nanti
Cintaku pasti kan sampai mati
 
Janganlah ada ragu dihati
Ku tak akan membuatmu terluka
Cintamu jangan dinanti-nanti
Cintaku tulus kan sampai mati 
 
*=*=*=*=*=*=*=*=*=*
Lirik lagu ni memang sangat2 CANTIK. Kalo ada yang tuju kat aku, memang confirm cair. haha. :D

p/s --> Janganlah ada ragu di hati, ku tak akan membuatmu terluka.

~end

Saturday, November 19, 2011

:: Selamat Pengantin Baru ::

Assalamualaikum...

Hari ni dah 20.11.2011. Cantik kan tarikh hari ni? Kepada ain, happy birthday aku ucapkan. Macam yang aku cakap dalam entry sebelum ni, aku tak nak bukak fesbuk. Aku kan sekarang dalam tempoh 'berkabung' lagi. hehe. Jadi aku hantar MMS je kat Ain. Mujur ada nombor dia. haha. :)

Tajuk entry ni selamat pengantin baru. Tapi aku bukan tuju kat Ain ye. Aku tujukan dekat.......

Zahiril Adzim dan Syera Aiyob!!! Tahniah3!!! Aku suka sangat kat diorang ni. Sesuai gilerrrr. And nampak sweet sangat. Aku doakan moga pernikahan diorang kekal bahagia sampai bila2. <3 !!!

p/s --> aku dah dapat jadual untuk sem ni. Esok kelas mula. Harap2, okeylah budak2 kelas TESL B nanti. Aminnnnnnn :)

~end

Thursday, November 17, 2011

......

Assalamualaikum...

Malam ni nak wat entry sayu sikit boleh?
Kejap2, nak lap air mata lu. Sedihhhhhh T__T
Aku tak tau nape tetibe je sedih. Ke sebab esok nak kena balik Kuantan? haha. Takkanlah sebab tu kot. Ada sebab lain. Tapi aku takleh nak cite. Biarlah aku pendam je sebab musabab aku sedih ni. Entah... tetibe je rasa diri ni teruk sangat.

Siyes, aku tak tau kenapa. Yang pasti sekarang ni memang aku sedih. Sedih.... tak leh nak ungkap ngan kata2...

p/s ---> Kuantan, esok aku datang. Tunggu tau? [cuba untuk senyum! :) ]

~end

Wednesday, November 9, 2011

:: My hero! ::

Assalamualaikum...

Hai sume! Sihat tak? Hari ni kita stop kejap cakap pasal novel k. Ni aku nak introduce kekasih aku ni. Dia ni memang hensem dan sangat comel. Kalo nak tahu, nilah dia Amar Fariel! (dalam bayangan aku ajelah). Nama dia Miura Haruma, berumur 21 tahun. Nak kenal tak? Jom survey gambar.

Taraaaaaaaaaaaa!












Arrggggggg!!! Please jangan senyum camtu. Aku cair! hahaha. Bakpe mung comey ngak Abang Mi eah??? Suka2 hati panggil Abang Mi kan? :D  hehe. Antara filem dan drama lakonan dia, Koizora (Sky of Love), Bloody Monday, Samurai High School, Gokusen 3, Binbo Danshi dan banyaakkkkk lagi. Nak jadi apa? Gengster, hacker, nerd, samurai atau apa saja, sume dia boleh! I love u lah Miura Haruma! Okey2, sebelum aku terus merapu entah pape, baik aku chow dulu. Jumpa lagi! Daa!

p/s --> dengar cite, kelas untuk next sem akan re-shuffle. OMG! Tak mooooo... :(

~end

Saturday, November 5, 2011

:: Cinta tak semestinya memiliki ::

Cinta Tak Bersyarat - Elemen
Tak ada sedikit pun sesalku
Tak bertahan dengan setiaku
Walau di akhir jalan
Kuharus melepaskan dirimu

Ternyata tak mampu kau melihat
Dalamnya cintaku yang hebat
Hingga ada alasan bagimu 'tuk tinggalkan setiamu

Demi nama cinta
Telah kupersembahkan hatiku hanya untukmu
Telah kujaga kejujuran dalam setiap nafasku
Kerna demi cinta
Telah kurelakan kecewaku atas ingkarmu
Sebab ku mengerti cinta itu tak mesti memiliki

Andai saja bisa kau fahami
Layaknya erti kasih sejati
Kerna cinta yang sungguh 
Tiada akan pernah mungkin bersyarat

Demi nama cinta
Telah kupersembahkan hatiku hanya untukmu
Telah kujaga kejujuran dalam setiap nafasku
Kerna demi cinta
Telah kurelakan kecewaku atas ingkarmu
Sebab ku mengerti cinta itu tak mesti memiliki
 dirimu...
 
Ternyata tak mampu kau melihat
Dalamnya cintaku yang hebat...

*=*=*=*=*=*=*=*=*=*

Tuesday, November 1, 2011

:: I'm not a PERFECT person ::

Assalamualaikum...

Aku dalam proses tulis manuskrip ke3. Dan aku dah jumpa lagu yang sesuai untuk manuskrip aku tu. Jom layaaaaaaan lagu ni.

The Reason - Hoobastank
I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with every day
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
That's why I need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

And the reason is you
And the reason is you
And the reason is you

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

*=*=*=*=*=*=*=*=*=*

Lagu ni kalo orang tujukan lepas buat salah, confirm boleh cair kan? hehe.

p/s --> I'm not  a perfect person. :)

~end

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...