++ Suntikan Semangat! ++

Monday, October 31, 2011

:: Konvokesyen UiTM Dungun ::

Assalamualaikum...

Semalam aku pegi UiTM Dungun sebab kakak aku ada konvo diploma. Ayah aku tanak masuk sebab lama sangat dalam dewan tu. So aku ngan mak akulah yang masuk. Ni antara gambar2 yang sempat disnap.







Jeles tau tengok dia naik pentas ambik diploma tu. huhu. Pape pun, tahniah buat kakak aku, Nur Dhania. Good luck for your degree. :)

p/s --> bila giliran aku pulak ek? :p

~end

Sunday, October 23, 2011

:: Maaf pun dah tak guna... ::

Assalamualaikum...

Kali ni kita layan lagu Indon pulak. Jiwang gituuuuuuuuuu...

Tiada Guna Lagi - Republik

Tiada guna lagi mengharapmu untuk kumiliku
Takkan ada lagi kesempatan ku untuk kembali
Gemuruh cintaku
Segenggam maafku
Takkan mungkin bisa menggantikan salahku

Bagaimana lagi bila itu yang harus terjadi?
Dengan besar hati kan ku terima semua ini
Kau buat diriku
Terbunuh cintamu
Apalah dayaku ini memang salahku

Ohh... 
Akankah terulang kembali
Masa-masa kita yang dulu ada
Hoo...
Kuakui memang kusalah
Tak berada di dekatmu di saat kau rindu...

Bagaimana lagi bila itu yang harus terjadi?
Dengan besar hati kan ku terima semua ini
Kau buat diriku
Terbunuh cintamu
Apalah dayaku ini memang salahku

Ohh... 
Akankah terulang kembali
Masa-masa kita yang dulu ada
Hoo...
Kuakui memang kusalah
Tak berada di dekatmu di saat kau rindu...
  
Ohh... 
Akankah terulang kembali
Masa-masa kita yang dulu ada
Hoo...
Kuakui memang kusalah
Tak berada di dekatmu di saat kau rindu...

*=*=*=*=*=*=*=*=*=*

Best, kan? Feel je...huhuhu...

p/s ---> moral of the song : sebelum buat salah tu fikir dulu. Janganlah nanti bila orang dah tak nak kita, baru terheger-hegeh nak kat dia balik. Masa tu, nak merayu pun dah tak guna. Sebab... cinta yang dah layu susah nak mekar semula. Fikir2 kan lah... :p

~end

Tuesday, October 11, 2011

:: Alhamdulillah ::

Assalamualaikum...

Hai sume! Sihat tak? Aku sihat! Lagi sihat dari hari2 yang semalam, esok dan insyaAllah yang seterusnya. Mood aku sekarang ---> happy tahap bintang kelip2 tau! *smile :)* . Walaupun kaki aku tetiba je sakit ni ha, aku tak kisah. Yang penting aku tetap sihat, happy dan rasanya cam nak senyum kat satu dunia! :D

Nak tau tak kenapa aku happy sangat ni? Takpe, kalo korang tak nak tahu aku tetap nak gitau. hehekkk... Pagi tadi, aku dapat call dari satu nombor yang tak dikenali ni. Tapi aku tak angkat call tu sebab tak sedar. Lepas tu aku call balik, tangan aku terketar2 semacam je tau tak. Aku cam dapat rasa je call tu dari mana. Lepas tu kan... kan... kan...

"Kami dari Kaki Novel, dah buat keputusan untuk terbitkan manuskrip Cik Ummi yang bertajuk Kau Inderaku..."

Terus aku ucap ALHAMDULILLAH beribu2 kali. Rasa cam nak buat sujud syukur masa tu jugak! Aku happy, terima kasih ya ALLAH... Penantian aku akhirnya berbaloi. Rasa hati ni berbunga2 ceria. Tak tahu dah nak cakap apa lagi. Yang pastinya, aku TERSANGAT SANGAT SANGAT SANGAT SANGAT GEMBIRA!!! :D :) =)
Apa pun, doa kan sumenya berjalan lancar ok? Sayang korang!



p/s ---> doa kan jugak untuk MUET Speaking aku minggu depan!

~end

Tuesday, October 4, 2011

:: Are you the one? ::

If You're Not The One - Daniel Bedingfield

If you're not the one
Then why does my soul feel glad today?
If you're not the one
Then why does my hand fit yours this way?
If you are not mine
Then why does your heart return my call?
If you are not mine
Would I have this strength to stand at all?

I never know what the future brings
But I know you're here with me now
We'll make it through 
And I hope you are the one I share my life with

I don't wanna run away
But I can't take it
I don't understand
If I'm not made for you
Then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I could stay 
in your arms?

If I don't need you
Then why am I crying on my bed?
If I don't need you
Then why does your name resound in my head?
If you're not for me
Then why does this distance maim my life?
If you're not for me
Then why do I dream of you
as my wife?

I don't know why you're so far away
But I know that this much is true
We'll make it through 
And I hope you are the one I share my life with
And I wish that you could be the one I die with
And I pray in you're the one I build my home with
I hope I love you all my life

I don't wanna run away
But I can't take it
I don't understand
If I'm not made for you
Then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I could stay
in your arms?

'cause I miss you
Body and soul so strong
That it takes my breath away
And I breath you into my heart
And pray for the strength to stand today
'cause I love you
Whether it's wrong or right
Though I can't be with you tonight
You know my heart is by your side

I don't wanna run away
But I can't take it
I don't understand
If I'm not made for you
Then why does my heart tell me that I am?
Is there any way that I could stay
in your arms?

...........................

Dengar lagu ni, aku terus dapat inspirasi. How I wish that someone could dedicate me this song! :p

~end

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...